VideoMedverkan i musikvideos


MOTHER EARTH

Den tredje officiella musikvideon från albumet "The Human Footprint" med Armand Gutheim & The Feel Harmonic Rockestra. Ett konceptalbum och musikaliskt epos som illustrerar de olika sätt på vilket människan lämnar ett avtryck på vår planet.

Med ett rop på hjälp ger Moder Jord oss signaler om att allt inte är som det ska. Kan vi höra det? Ser vi det? Bryr vi oss?... Den här videon vänder sig till våra samveten och påminner oss om att vi faktiskt är livets barn.

Musik, text och koncept: Armand Gutheim.
Framförd av Armand Gutheim & The Feel Harmonic Rockestra.
Medverkande i videon: Armand Gutheim, Charlotte Assarsson och Jonathan Segel.
Regi: Armand Gutheim.
Kamera: Charlotte Assarsson and Armand Gutheim.
Manus och redigering: Armand Gutheim.
Inspelad på Kungsholmen i Stockholm, Sverige.
Tack till DansCompagniet och Internet Archive.
Publiserad 19 september 2020.

©℗ 2020 MOTHER EARTH ARTISTS, Stockholm, Sverige
  
BREATHE OUT TONIGHT

Den andra officiella musikvideon från albumet "The Human Footprint" med Armand Gutheim & The Feel Harmonic Rockestra. Ett konceptalbum och musikaliskt epos som illustrerar de olika sätt på vilket människan lämnar ett avtryck på vår planet.

Sent i våra liv kanske vi inser att det verkliga syftet med livet är att leva i kärlek och harmoni med naturen, oss själva och varandra. Den här videon uppmanar oss att andas djupt, andas ut, sjunga med och bara njuta av att leva.

Musik, text och koncept: Armand Gutheim.
Framförd av Armand Gutheim & The Feel Harmonic Rockestra.

Medverkande i videon: Armand Gutheim, Yvan Auzely, Charlotte Assarsson och Hans Müller.
Regi:
Lennart Harrysson och Armand Gutheim.
Kamera: Lennart Harrysson, Charlotte Assarsson och Armand Gutheim.
Manus och redigering: Armand Gutheim.
Filmad vid Farsta strand och Sätra i Stockholm, Sverige.

Publicerad 5 september 2020.  

©℗ 2020 MOTHER EARTH ARTISTS, Stockholm, Sverige
 
WHAT A MARVELOUS WORLD

Den första officiella musikvideon från albumet "The Human Footprint" med Armand Gutheim & The Feel Harmonic Rockestra. Ett konceptalbum och musikaliskt epos som illustrerar de olika sätt på vilket människan lämnar ett avtryck på vår planet.

Vi lever i en underbar värld med alla möjligheter att njuta av livet. Men har medvetenheten om vårt samhälles destruktiva livsstil kanske kommit för sent? Detta är en video som, trots allt, har ett frö av hopp.

Musik, text och koncept: Armand Gutheim.
Framförd av Armand Gutheim & The Feel Harmonic Rockestra.

Medverkande i videon: Armand Gutheim, Yvan Auzely, Charlotte Assarsson och Hans Müller.
Regi:
Lennart Harrysson och Armand Gutheim.
Kamera: Lennart Harrysson och Charlotte Assarsson.
Manus och redigering: Armand Gutheim.
Filmad på Kungsholmen i Stockholm, Sverige.
Tack till Internet Archive.
Publicerad 22 augusti 2020.
 
©℗ 2020 MOTHER EARTH ARTISTS, Stockholm, Sverige
 


Medverkan i film


KRAVMÄRKT  
är en kortfilm av Armand Gutheim om det ekologiskt korrekta samhället både i det större perspektivet och på individuell nivå, sett med glimten i ögat. Speltid: 6 min. Medverkande: Charlotte Assarsson, Lennart Harrysson och Irene Magnusson-Harrysson. Manus, regi, kamera och klipp: Armand Gutheim. Musik: Armand Gutheim och Lennart Harrysson. Filmen inspelad på Kungsholmen, Södermalm och Skarpnäck i Stockholm. Musik och ljud inspelad, mixad och mastrad på Mother Earth Studio, Stockholm. Producerad av Armand Gutheim © ℗ 2015 Mother Earth Artists, Sweden.

TAM TAM NOTRE DAME
är en kortfilm
av Armand Gutheim inspirerad av katedralen Notre Dame de Paris. Speltid: 3 min. Medverkande: Charlotte Assarsson. Manus, regi, kamera och klipp: Armand Gutheim. Musik, inspelning och mixning: Armand Gutheim. Filmen inspelad i och omkring Notre Dame de Paris. Musik och ljud inspelad och mixad på Université Paris 8 Vincennes Saint-Denis. Producerad av Armand Gutheim  © 2014 Mother Earth Artists, Sweden.


 

Medverkan i musikal


GLASBLÅSARNS BARN – musikalen 
hade premiär på Vasateatern i Stockholm 2003 och bygger på Maria Gripes bok med samma namn. I centrum står glasblåsaren Albert och hans två barn, Klas och Klara. De blir bortrövade av traktens härskare som inte själv har några barn. Medverkande: Sabina Gutheim (Klara), Teo Riise (Klas), Tommy Widerberg (Albert), Linda Krüger (Sofia), Lars Fager (Härskaren), Charlotte Assarsson (Härskarinnan), Ursula Jekell (Flaxa Mildväder), Norma Ahlqvist (Nana), Istvan Kisch (Herr Kloke), Göran Blomquist (Kusken), Maria Lizell (Tilda) samt Yvonne Sjöberg och John Massey. Musik: Ralph Lundsten. Dramatisering och regi: Armand Gutheim. Koreografi: Kristin Kåge. Scenografi: Nisse Skog. Kostym: Charlotte Assarsson. Producerad av Armand Gutheim och Charlotte Assarsson © ℗ 2003 Mother Earth Artists.


FOLK OCH RÖVARE I KAMOMILLA STAD  
sattes upp på Vasateatern i Stockholm 2001 och spelades där under de följande åren. Denna version byggde på en tidigare från 1997 som turnerade runt i landet under några år. Originalhandlingen av Torbjörn Egner är här förlagd till nutid och Kamomilla har blivit en stad som befolkas av endast kvinnor (!) Mötet med de tre rövarna, bröderna Kasper, Jesper och Jonatan, blir ett både spännande och roligt möte mellan "kvinnligt" och "manligt". Medverkande: Tommy Widerberg (Kasper), Göran Blomquist (Jesper), Armand Gutheim (Jonatan), Charlotte Assarsson (Tant Sofia), Norma Ahlqvist (Tant Tora), Ursula Jekell (Länspolismästare Bastian), Kristin Kåge (Spårvagnsföraren), Annika Listén (Frisörskan), Linda Krüger (Köttmästaren), Maria Lizell (Bagaren), Lisa Bergh (Tove) och Sabina Gutheim (Kamilla). Manus, musik och text: Torbjörn Egner. Bearbetning, regi, koreografi och musikarrangemang: Armand Gutheim. Scenografi: Urban Pettersson. Kostym: Charlotte Assarsson. Producerad av Armand Gutheim och Charlotte Assarsson © ℗ 2001 Mother Earth Artists.MYSTERIET MED TORS HAMMARE 
hade premiär på Pero's Teater i Stockholm 1996 och turnerade sedan runt om i landet. Musikalen baserar sig på den nordiska mytologin och kretsar kring den mystiske professor Bergner och hans två assistenter Hugo och Mina som han ger i uppdrag att söka efter guden Tors, enligt myten, försvunna hammare. Det här är en musikal som väcker frågeställningen om vad som verkligen är "gott" och "ont"… Musikalen skapades i "teamwork" av de medverkande: Charlotte Assarsson, Armand Gutheim, Per Lejring och Sven Arne Svanberg som spelade samtliga 30 roller. Manus, dialog och sångtexter: Sven-Arne Svanberg och Armand Gutheim. Musik: Armand Gutheim och Per Lejring. Koreografi: Charlotte Assarsson och Armand Gutheim. Scenografi: Barbro Hedström. Kostym: Charlotte Assarsson. Producerad av Nabila Boutros © ℗ 1996 Mother Earth Artists.


LILLEBROR OCH LILLASYSTER  
i en inspelning från Vasateatern i Stockholm 2001. Musikalen skapades i en första version 1985 av Charlotte Assarsson, under Musikalteaterns första år, och då var det en minimusikal för endast en artist som hon turnerade med fram till 1990. En ny version såg dagens ljus till Musikalteaterns 10-årsjubileum 1995, då med två artister att dela på de fem rollerna. Musikalen bygger på Bröderna Grimms saga med samma namn och handlar om två syskon som lever under medeltiden. De flyr ifrån sin styvmor som är en riktig häxa eftersom hon håller de båda syskonen fångna. Det här är en musikal som handlar om att växa upp och bli vuxen! Medverkande: Charlotte Assarsson (Häxan, Lillasyster och Jägaren) och Armand Gutheim (Lillebror och Kungen). Musik: Elia Cmiral. Sångtexter: Britt Lindeborg. Manus, dialog, regi, koreografi och kostym: Charlotte Assarsson och Armand Gutheim. Scenografi: Antott Parholt och Berthel Martinsson. Producerad av Berit Myrin © ℗ 1995 Mother Earth Artists.


Medverkan i musikprogram


CAFÉ PAPILLON - kabaré
med artisterna Charlotte Assarsson och Armand Gutheim med pianisten Jacob Piamorex Moscowicz. En kabaré med humor, musik, sång, teater och dans i regi av Lennart Harrysson. Några medelålders personer finner sin tillflykt på ”Café Papillon”, där de möts av en slump. Tillsammans får de mod att göra upp med sina förstelnade liv och gå en ny framtid till mötes. Här framförs många kända sånger som "9 to 5", "Tango Jalousie", "My Way", "You Rise Me Up" m.fl. Producerad av Charlotte Assarsson och Armand Gutheim © ℗ 2012 Mother Earth Artists, Sweden.

SÅNG OCH DANS 
hade premiär under Musikalteaterns första år 1985 och skapades för turné på mindre scener runt om i landet. En musikkavalkad med alla de älskade musikalsångerna från hela 1900-talet. Medverkande: Charlotte Assarsson och Mikael Jöback. Regi: Arne Tyrén. Manus och koreografi: Charlotte Assarsson. Koreografi: Chrissie Parrott (steppdans) och Herman Howell (diskodans). Scenografi: Catarina Kuschel. Kostym: Anne Norin. Producerad av Charlotte Assarsson © ℗ 1986, 1991 Mother Earth Artists.


Medverkan som koreograf


SVANSJÖN – musikalen 
hade urpremiär på Teater Replica i Stockholm 2000. Dramatiseringen utgår ifrån samma folksagor som den kända baletten, men här är handlingen förlagd till nutid. Spelet mellan "vitt och svart", som i baletten rör svanar, handlar här i stället om hudfärg, identitet, relationer och rasism. Borta är Tjajkovskijs musik utan istället tonar nyskriven musik av Armand Gutheim. Medverkande: Armand Gutheim (Sigfrid), Maria Kim (Odette), Norma Ahlqvist (Katarina Leijonhag), Tommy Widerberg (Rudolf von Rothbart), Tobias Wretljung (Karl) och ytterligare fem artister. Manus, musik, text och regi: Armand Gutheim. Koreografi: Charlotte Assarsson. Scenografi: Nisse Skog. Kostym: Anne Deval. Producerad av Marian Laurell och Monica Lilja © ℗ 2000 Mother Earth Artists.

KUNGSHOLMSSPELET 
skapades på beställning av Stockholms stad inför det europeiska kulturhuvudstadsåret 1998 och hade sitt uruppförande på Kungsholmsteatern detta år. Kungsholmsspelet framfördes även följande år under en kulturfestival i stadsdelen Kungsholmen. Handlingen utgörs av en odyssé baserad på Stockholms brokiga historia från 1200-talet till våra dagar med fokus på just Kungsholmen. Medverkande: Stig Ekstam (Abboten), Rut Cronström (Den Magiska), Tommy Widerberg, Astrid Rang, Rutger Nilsson, Özz Nûjen och ytterligare 25 artister och musiker. Manus, musik, text och regi: Armand Gutheim. Koreografi: Charlotte Assarsson. Scenografi: Nisse Skog. Kostym: Ulla Oddsdotter. Producerad av Armand Gutheim och Charlotte Assarsson © ℗ 1998 Mother Earth Artists.


Medverkan som dansare


PREGANCY FANTASY 
är en musikfilm av Armand Gutheim om havandeskap filmad våren 1994 när jag var höggravid med vår dotter Sabina. Speltid: 10 min. Medverkande: Armand Gutheim, Annika Ljungberg och Charlotte Assarsson samt musikerna Christian Adamsson (gitarr), Anders Nydell (keyboards), Dag Pierre (bas), Per Ryhlén (trummor) och dansarna Yvan Auzely, Håkan Larsson och barn. Manus, musik, text, regi och koreografi: Armand Gutheim. Filmen inspelad av och på TV4, Stockholm. Filmklipp: Mats Björklund Filmproduktioner. Musiken inspelad, mixad och mastrad på Mother Earth Studio, Stockholm. Producerad av Armand Gutheim © ℗ 1994 Mother Earth Artists.NIJINSKY
är en dansteaterproduktion som hade premiär 1990 på Estrad i Södertälje och som skapades av Armand Gutheim till 100-års jubileet av den ryske dansaren Vaslav Nijinskys födelse. Medverkande: Armand Gutheim (Vaclav Nijinsky), Charlotte Assarsson (Romola Nijinsky) och Markku Heinonen (övriga roller). Manus, regi och koreografi: Armand Gutheim. Musik: Allan Gutheim + collage. Scenografi: Dan Gordon. Kostym: Charlotte Assarsson. Kamera: Ove Mollvik. Producerad av Alexander Bastos © ℗ 1990, 1991 Mother Earth Artists.


L'APRÈSMIDI D'UN FAUNE
var det första samarbetet med Armand Gutheim och skapades 1987. Här i en inspelning från Riddarfjärdsteatern i Stockholm. Medverkande: Charlotte Assarsson och Armand Gutheim. Koreografi: Armand Gutheim. Musik: Claude Debussy. Kostym: Charlotte Assarsson. Kamera: Ove Mollvik. Producerad av Armand Gutheim © ℗ 1987, 1991 Mother Earth Artists. 


PARADISET
skapades av Lia Schubert och uppfördes på Riddarfjärdsteatern 1983. Här i en inspelning gjord av Sveriges Television. Medverkande solister: Charlotte Assarsson, Mona Elgh och Gert Andersson. Musik: Ralph Lundsten. Koreografi, scenografi och kostym: Lia Shubert. Producerad av Sveriges Television © ℗ 1983 SvT. 
GAYTIME
var ett TV-program som gjordes av Sveriges Television 1969 där detta pas de deux skapat av Ulf Gadd ingick. Det spelades in på en pontonflotte i Näckrosdammen i Göteborg. Medverkande: Charlotte Assarsson och Ulf Gadd. Koreografi och kostym: Ulf Gadd. Musik: Wolfgang Amadeus Mozart. Producerad av Sveriges Television © ℗ 1969 SvT.