BiografiCharlotte Assarsson är född i Lund men växte upp i flera olika svenska städer. Vid 15-års ålder flyttade hon till Stockholm och inledde sina dansstudier på Balettakademiens yrkesdansarlinje. Därefter följde ett års dansstudier i New York och ett år i Dayton Ohio.

Vid 19 års ålder fick hon sitt första engagemang som dansare vid Göteborgs Operans Balett, där hon stannade fram till 1980. 1976 tog hon tjänstledigt och arbetade under två år vid Kungliga Baletten och Cramérbaletten (nedlagd 1986).

1979 blev Assarsson erbjuden rollen som Hodel i ”Spelman på taket” vid Riksteatern och kom därmed in i musikalvärlden. Tillsammans med dansaren och koreografen Carina Jarlemark bildade hon 1980 Sagoteatern med intentionen att producera nya musikaler för barn och ungdom. Ganska snart anslöt sig tidigare premiärdansaren, balettchefen och artisten Conny Borg och tillsammans skapade man barnmusikalen ”Gåspigan” och rockmusikalen ”Passionella” vilka under två års tid turnerade runt i hela landet. 

Assarsson återvände till New York 1982 för att studera musikal vid bl.a. HB-studios. Hemkommen nästa år till Stockholm engagerades hon till uppsättningen av  ”Nine”Oscarsteatern och  till ”Oklahoma”Riksteatern i vilken hon gjorde rollen som Gertie.

1985 bildade Assarsson Musikalteatern och som första produktion presenterades barnmusikalen ”Lillebror och Lillasyster”, baserad på Bröderna Grimms saga med samma namn och till musik av Elia Cmiral. Här gestaltade Assarsson alla fem rollerna själv. Nästa produktion var musikalprogrammet ”Sång och Dans” för en vuxenpublik i regi av Arne Tyrén och det hade premiär våren 1986. Se Video.

1987 födde Assarsson sitt första barn tillsammans med Armand Gutheim, och utbildade sig till balett- och barndanslärare på Dans- och Cirkushögskolan. Som pedagog har hon sedan dess varit verksam vid bl.a. Danscompagniet, Balettakademien och Lasse Kühlers Dansskola i Stockholm. 1992 startade Assarsson Musikalskolan, en ettårig eftergymnasial musikalutbildning, och drev den i egenskap av konstnärlig ledare under ett antal år.

1994 födde Assarsson sitt andra barn och återvände till scenen året därpå lagom till Musikalteaterns 10 års jubileum. Tillsammans med Armand Gutheim omarbetade hon ”Lillebror och Lillasyster” för två artister för att framföras av dem båda på Pero's Teater i Stockholm. De följande åren spelade och producerade de tillsammans ett antal musikaler för barn, familjer, ungdomar och vuxna som spelades både runt om i landet på turné och i Stockholm på teatrar som Vasateatern, Södra Teatern och Pero´s Teater m.fl. Se Video

2006 började Assarsson utbilda sig till STOTT Pilatesinstruktör vid Stockholms Pilatescenter under ledning av Carita Lesche där hon har certifierats i både nivå 1 och 2 i Matwork och Pilatesmaskinerna Reformer, Cadillac, Chair, Barrels och ISP (Injury and Special Population cours). Assarsson har sedan dess undervisat i Pilates Matwork (gruppträning) på Centralbadet, Feelgood, Sagamotion, Bolandgymnasiets danslinje och i Pilates maskinträning (individuellt) på både Planet Fitness och Bolandgymnasiets danslinje. Sedan 2012 har Assarsson sin egen träningsstudio i DansCompagniets lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Se Mother Earth Pilates.